Kilometers knabbelen

Onze eerste dagen, zoals je eerder las, waren niet geheel vrij van technische strubbelingen. Ondertussen nog bijkomend: spiegel total loss, lek in dieseltank wanneer je helemaal opvult, lek in de koppeling waardoor we even ‘stuck in reverse’ zaten. In feite niets fundamenteels, behalve die watertank.

In Ovalle door een remmenspecialist naar een mechanieker naar een autoverkoper -die veel campervrienden heeft – doorgestuurd. Autoverkoper in kwestie voldeed aan het cliché van de autoverkoper. Glad, maar heeft je zo ingepakt. Dus die vanalles voor ons beginnen regelen. Het was zaterdag, maar ‘ik bel u nog, misschien komt het vandaag nog in orde’. We zijn dan maar de bergen in gereden, naar een plaats alwaar men een volledig gefossiliseerde boomstam kan bewonderen. Om het extra spannend te maken, stond er ook een dinosaurus.

Tegen maandag terug. De tank was niet alleen herlast, maar ook nog eens gepekeld om extra sterk te zijn. En al getest door de autoverkoper in kwestie. Montage door het manusje van alles trok op niet veel: waar vroeger een gelaste verbinding was, is er nu een brok afvalmetaal. Wij een beetje heel lastig, maar ja, meneer autoverkoper weet van niets: hij is maar tussenpersoon en heeft er niets aan verdient, en dat was dan 85 euro alstublieft dank u wel. Dus verder naar de mechanieker van eerder om voor 12 euro een nieuw stuk te laten lassen waardoor die tank er nu makkelijker in en uit kan.

Enigszins geïrriteerd de nacht ingereden, en aan het tankstation water getankt. Eens geïnstalleerd op een rustig plekje, een niet geheel onverwachte onaangename verassing. De tank is even lek als tevoren. We twijfelden even om terug te gaan om de autoverkoper te gaan wurgen…. Maar we zijn toch maar doorgereden naar La Serena. Daar rondgevraagd voor een nieuwe tank. Iedereen eenduidig: daar moet je zijn, en je moet dat in inox maken. Eerste offerte: 230 euro, plus BTW. Dus wij op zoek naar een plastieken tank. Niet te vinden. Na er een nachtje over te slapen, tank opnieuw gemeten, bleek veel kleiner dan eerst gezien. Tweede offerte gevraagd: 90 euro, inclusief plaatsing. Oh, en ook inclusief wat laswerk aan de ondertussen volledig ingestorte spiegel.

DSC_0054 (2)

P1040805

Sindsdien zijn we eigenlijk redelijk troebelenvrij aan het reizen. Zelfs het opladen van de laptop – ook al essentieel voor mijn humeur – geschiedt vlot en veilig. Dus nu kunnen we met Berenjena kilometers knabbelen. Vandaag heel de dag gereden, met af en toe een korte stop: 308 kilometer. Maar we zijn blij. Geen guanaco (de lokale lama gezien), maar wel dramatische landschappen zoals enkel Latijns Amerika die kent. Jawel, dramatisch, Lore zegt het tien keer op een dag. En ’t is een feit, toen god de wereld van landschappen voorzag, was hij duidelijk in een gulle bui in dit continent.

U wil woestijn? I shall give you desert!

P1040849P1040870P1040790

P1040848

P1040832

P1040825
Een oase? Hier voldoende wijngaarden om een land van pisco te voorzien.

 

P1040803

P1040800

DSC_0103

DSC_0101

 

U had graag een zee bij uw woestijn gehad? Check!

P1040858

P1040814

DSC_0120

20140524_171720_HDR

 

 

Voor wie meer van iets kleins houdt: Valle del Encanto, alwaar treurwilgen 8000 jaar bewoning vieren

DSC_0081DSC_0023

DSC_0017DSC_0014

 

 

Maar dat was allemaal vooraleer we de échte woestijn inreden. Nu groeit er eenvoudig niéts meer.

 

Advertisements

2 thoughts on “Kilometers knabbelen

  1. Ik was mos def teruggereden om die verkoper te verzuipen in die kapotte watertank!!!
    Besides that, woooooow, portraits of landschapes of zal ik zeggen landschaapjes 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s